Blogs Catalunya Ir a Catalunya

L'anagrama de Cimera

Por: | 07 de febrero de 2013

Corrupt script

La tipografia Corrupt Script, ideada per Identya.

Si el món mític de Salvador Espriu era Sinera, la seva Arenys natal convertida en el seu ideal, per tot polític el món ideal és una cimera. Cimera, en el diccionari del ciutadà normal, significa reunió ampulosa per fer-se una fotografia. Però per un polític és un món ideal on un document de síntesi ho soluciona tot. Per sort, els tuitaires dominen tant l'art de la concreció com el de l'escepticisme, i són capaços de dir en 140 caràcters el que pensen sobre les cimeres: que no serveixen de res. Ho resum Raül G. Arazueque (@raulgi): "Aquesta nit tinc una cimera amb la meva dona per decidir qui llença les escombraries". Ho piulava ,sense caure en l'error clamorós: sense fotògrafs, document de consens i l'oposició criticant, no és una cimera.

La cita contra la corrupció venia contaminada des de l'inici: convoca el president Artur Mas, el líder del partit que més casos acumula. I hi ha qui va caure en la temptació de comparar-ho amb una reunió de lladregots, massa divertit com per resistir-se'n. Pel boc gros, @Grassonet_Bord: "Al Capone possiblement no hi va caure, però també hauria trobat mangífica la idea de celebrar una cimera anti-corrupció". S'hi afegia @iuforn celebrant que, en el moment de la cimera, ningú caigués en temptacions: "Gran èxit de la cimera anticorrupció. Cap dels presents ha trobat a faltar la cartera. Bé, de moment...". Hi ha un dubte que corrou a Catalunya. En aquestes cimeres es menja? Hi ha croissanets? Pernil del bo? @alva_mimi intenta posar-hi llum: "Què ha costat la cimera de marres? Segur que no es van emportir l'entrepà de casa". Costa imaginar-se al Síndic de Greuges, un home viatjat, proposant mesures contra la corrupció mentre desembolcalla un entrepà de mortadela d'olives.

I què hi feia Oriol Pujol, en aquell moment? La més que possible imputació del secretari general de Convergència pel 'cas ITV' planava sobre la reunió. S'hi van referir? Potser en aquell moment es va cloure la trobada, segons @encampanya: "Hi haurà segona cimera anticorrupció. Es veu que quan ha sortit el tema CiU, el president ha recordat que tenia hora a l'ITV". I un dels referents de la casa, @miccionari, glossava brillantment la figura del fill de l'expresident: "Oriol Pujol, quien te ha visto y quien te ITV". 

La reunió es va acabar i es va quedar en escriure un document de consens. Posats a fer, que l'escriguin en la Corrupt Script, aquesta tipografia amb la lletra de Luis Bárcenas que han creat a Identya. Una manera de combatre la corrupció amb humor. A Twitter no en falta, i aquí en van dos exemples. El primer, de @DolorsBoatealla: "Las ardillas que cruzarían España saltando de caso en caso de corrupción ya van andando, y con la calma". I remata @Julia_cot: "Y esta es la lista de los políticos corruptos de hoy. Enhorabuena a los premiados. Al resto, mucha suerte para mañana".

Quan hi ha un problema, un polític convoca una cimera. És el seu món ideal, com la Sinera d'Espriu. El poeta trià el nom perquè és l'anagrama d'Arenys. Però l'anagrama de cimera és Crimea, una bonica regió d'Ucraïna. Segons l'índex de corrupció de Transparència Internacional, Ucraïna ocupa el lloc 144 en el rànquing de països transparents, on Espanya és trentena. Esperem que Crimea no sigui el món ideal dels polítics i els casos de corrupció continuin multiplicant-se. I si això passa, ja farem una cimera per arreglar-ho. 

 

 

Hay 1 Comentarios

Thank you so much for this valuable one :)

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Jau Coloma

Sobre el blog

Li he dit tantes vegades als meus superiors que estava treballant mentre mirava el Twitter, que ara regularment he d’escriure aquest bloc per justificar-ho. Ja que els mitjans sovint ens prenem massa seriosament Twitter i Twitter sempre fa massa mofa dels mitjans, és hora que girem la truita i observem Twitter com es mereix: com una gran broma de 140 caràcters. Aquí intentarem ordenar el ramat 2.0 al crit que el pagès Jordi Muxach va fer famós a les exhibicions de gossos d’atura: Jau Coloma!

Sobre el autor

Maiol Roger

Em dic Maiol Roger, sí, en aquest ordre, i segons fonts familiars vaig néixer també en ordre correcte el maig del 1986 a Vilanova i la Geltrú. Col•laboro a El País des de 2007. Vaig voler dedicar-me al periodisme perquè era l'única manera que se’m va ocórrer d’entrar als camps de futbol sense pagar, vista la meva incapacitat amb una pilota. Ara em dedico a la política, que és tan addictiu com el futbol però sense tantes coses serioses en joc. A Twitter sóc dels que tuiteja (piular és d’ocells), i em trobareu a @maiolroger. Comentaris, suggerències, propostes, elogis, crítiques i petició del compte bancari per fer un suculent ingrés a mroger@clb.elpais.es

Eskup

Archivo

octubre 2014

Lun. Mar. Mie. Jue. Vie. Sáb. Dom.
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

El País

EDICIONES EL PAIS, S.L. - Miguel Yuste 40 – 28037 – Madrid [España] | Aviso Legal