Blogs Comunidad Valenciana Ir a Comunidad Valenciana

Un nou blog

Por: | 22 de mayo de 2012

Un nou blog és una finestra al món. Tot blog és una hipòtesi. Vindrà a ser, probablement, com un barquet de paper que deixem anar sobre un riu impetuós. Ens pensem que, perquè tenim un blog, tenim la clau d'accés a milers de persones. Però internet és una mar procel·losa, on desemboquen tots els rius. Sotsobrar-hi és el més fàcil (i la sotsobra major, per si cal dir-ho, és passar-hi inadvertit).

VMP  4P19  L'Hemisfèric  (IMG_0889)_WG8_3

  Heus ací el meu blog nou, ofrenat als altars de la gran incògnita. Amb ell torne a El País, la casa mare. Hi vaig col·loborar entre 1997 i 2008. Després vaig passar a Público -però Público ja és història. Ara consignaré, en aquestes Notes Públiques, algunes reflexions sobre els avatars de la vida valenciana. La política, la cultura, la societat: una mirada curiosa pot projectar-hi interrogants d'interés. El País Valencià, en diem alguns. Però aquest país és també una gran hipòtesi i no té més existència que aquella amb què el vulguen dotar els propis valencians. Jo l'he recorregut de punta a punta per a escriure Viatge pel meu país. Em permetreu, doncs, que il·lustre aquestes notes, en endavant, amb les meravelloses fotografies que m'hi ha proporcionat Joan Antoni Vicent.

  Esteu convidats, doncs, a la travessia.

Hay 3 Comentarios

Que vaja molt bé i que intercanviem opinions sovint. Fes cas al comentari anterior: cap a l'esquerra, el més possible.
D.

Al clau, aquest primer comentari. No són temps per a ser i no ser, tot alhora. Els qui sempre hem sigut simpatitzants d'El País teníem algun motiu per a ser-ho. Ara ja no ho tinc tan clar.
Pel que fa a Joan, que siga llarga i fructífera la teua travessia. T'hi seguirem sempre que podrem. Salut!

Un plaer tornar-te a llegir, Joan. I parlant d'aigues procel·loses, a veure si el teu pes aprofita per escorar la nau de El País una mica a babord, és a dir, a l'esquerra, perque en som molts els qui pensem que "la casa mare" fa temps que es preocupa més de la "gauche divine" que de la "gauche revolutionarie".
Doncs aixó. Benvingut a aquestes pàgines que ara cal que siguen més d'esquerres que mai.

Publicar un comentario

Si tienes una cuenta en TypePad o TypeKey, por favor Inicia sesión.

Notes Públiques

Sobre el blog

Entre el qui escriu abocat al balcó de la realitat –l’escriptor de periòdics, ara convertit en blogaire- i aquesta mateixa realitat hi ha una distància lleu però inexorable. Aquest decalatge requereix traducció en ambdues direccions: cap a fora i cap endins. El traductor, amb el seu teclat, transforma la realitat i hi és transformat, al seu torn. I el lector està convidat a l’espectacle.

Lee este blog en castellano »

Sobre el autor

Joan Garí

Joan Garí (Borriana, 1965) és escriptor. Es va donar a conéixer amb l’assaig La conversación mural, amb el qual va obtindre el premi Fundesco (Madrid, 1994). De llavors ençà ha publicat diferents títols, com ara La balena blanca, Història d’Amèrica i Viatge pel meu país. Té un blog dedicat a la crítica de llibres: www.oficidelector.blogspot.com

El País

EDICIONES EL PAIS, S.L. - Miguel Yuste 40 – 28037 – Madrid [España] | Aviso Legal