Blogs Comunidad Valenciana Ir a Comunidad Valenciana

Merkel, Rajoy i el meu gos

Por: | 07 de septiembre de 2012

A casa tenim una gossa. És encara un cadell -no té ni tres mesos -i l'hem batejada Amy. La va portar el meu fill de l'Aplec de Forcall i té l'encant de les races mestisses. La meua filla, aquests dies, li ensenya a alçar la poteta. Li ho reclama així -"la poteta!"- i quan l'animal respon satisfactòriament, li dóna una galeta -una galeta de gos. És una criatura alegre i entremaliada que ens allarga l'estiu, ens festeja i ens entreté.

Merkel

  Veig als mitjans l'encontre entre Merkel i Rajoy. No sé per què, però davant aquesta trobada diu que feliç no he pogut deixar de pensar en Amy. Podies sentir Rajoy balbucejat mots inconnexos -"determinació", "coratge", "conviccions"- i, al seu costat, frau Merkel observant-lo amb els ulls implacables de la filla d'un pastor, de la supervivnet del comunisme, de l'ama i senyora d'Europa. "Sí, si", semblava voler dir, "però jo el que vull és que m'ensenyes la poteta".

  I Rajoy seguia fet un embolic, embarbussant-se amb paraules que era obvi que no li cabien a la boca, posat-se més i més nerviós. Llavors, davant de tots -polítics, empresaris, periodistes- va alçar tímidament la mà esquerra i frau Merkel va articular un somriure triomfal. Ben fet, Mariano. Ara ja sabem tots que saps ensenyar la poteta. I Merkel, diligent, li va donar una galeta -una galeta de gos- que el president espanyol va córrer a rosegar no sense abans -així ho fa també la nostra Amy- jugar-hi una bella estona.

  Aquestes cerimònies canines, que volen que els diga, tenen un aire una mica massa obscé. Perquè obscé és tot allò que, tenint lloc a la vista de tothom, hauria d'haver romàs en una estricta intimitat. El problema quan demostres que saps alçar la poteta és que, en endavant, t'ho demanaran sempre. I no podràs -i no sabràs- deixar de fer-ho mai.

Hay 1 Comentarios

El NUEVO método para PERDER PESO. ¡¡Un éxito en USA!! http://sn.im/24o439v

Publicar un comentario

Si tienes una cuenta en TypePad o TypeKey, por favor Inicia sesión.

Notes Públiques

Sobre el blog

Entre el qui escriu abocat al balcó de la realitat –l’escriptor de periòdics, ara convertit en blogaire- i aquesta mateixa realitat hi ha una distància lleu però inexorable. Aquest decalatge requereix traducció en ambdues direccions: cap a fora i cap endins. El traductor, amb el seu teclat, transforma la realitat i hi és transformat, al seu torn. I el lector està convidat a l’espectacle.

Lee este blog en castellano »

Sobre el autor

Joan Garí

Joan Garí (Borriana, 1965) és escriptor. Es va donar a conéixer amb l’assaig La conversación mural, amb el qual va obtindre el premi Fundesco (Madrid, 1994). De llavors ençà ha publicat diferents títols, com ara La balena blanca, Història d’Amèrica i Viatge pel meu país. Té un blog dedicat a la crítica de llibres: www.oficidelector.blogspot.com

El País

EDICIONES EL PAIS, S.L. - Miguel Yuste 40 – 28037 – Madrid [España] | Aviso Legal