Blogs Comunidad Valenciana Ir a Comunidad Valenciana

Missis Thatcher i ma tia Conxín

Por: | 10 de abril de 2013

  Margaret Thatcher sempre em recordava ma tia Conxín. Seria pels seus pentinats, pel seu aire de dona de províncies, pel seu somriure lepòrid. Ma tia Conxín també és molt conservadora. Ser conservador és una actitud vital perfectament legítima, de vegades d'una gran lucidesa. No m'imagine ma tia, però, proclamant la famosa frase de Margaret Thatcher, la frase que era un autèntic programa de govern, la sentència terrible destinada a escenificar-se a vida o mort: "No existeix res anomenat societat, només hi ha individus i famílies".

Margaret-Thatcher

  Aquesta frase és més mortalment inapel·lable que la que inaugurava la cinquena simfonia de Beethoven. Aquesta frase és una declaració d'intencions i un eficaç epitafi. Ma tia creu en els individus i les famílies, però es va quedar viuda molt jove i no ha tingut fills. La seua família més pròxima, ara, és ella mateixa. S'ha quedat sola i és un individu trist i un poc moix, que necessita el carinyo de tots.

  També la Thatcher es va quedar sola al final, presonera de la seua ment malalta. Amb la famosa frase usada com un mall, ella va destruir meticulosament la societat britànica. A la manera de les profecies autocomplides, va decretar que la societat no existia -que no havia d'existir- i, en conseqüència, es va dedicar a demolir-la.

  Després va vindre la crisi actual i una legió de cadells conservadors europeus es va esforçar a donar-li la raó. La frase es va convertir en un nou evangeli i Tony Judt, mentre l'esclerosi lateral amiotròfica el corroïa meticulosament per dins, es va veure en la necessitat de convertir-la en el paradigma de tot el que havia anat malament des dels anys 60.

  Admire els constructors de frases (sóc escriptor, al capdavall), però m'horroritzen els destructors de la societat. Hi ha moltes maneres de ser conservador. Preferisc, de totes totes, la de ma tia. Descanse en guerra, missis Thatcher.

Hay 4 Comentarios

◄◄◄◄◄◄INCREIBLE DIETA Permite Perder 20´KG AL MES►►►►►►
►►►El Secreto De Esta Dieta Es...¡¡TU ´HIGADO!!
►►►¡¡Mira El VIDEO!! http://goo.gl/FCa41

http://www.newshub.es/ noticias en tiempo real. 1.408.454 artículos en 42 categorias quality. un producto heeloo.es

Tu país necesita tu ayuda en un nuevo juego de estrategia militar, economía y política online. Registrate en gratis en [ http://bit.ly/War1234 ] desde tu navegador.

Esta señora hizo muchas buenas por la humanidad, pues el gasto social sin contrapartida productiva solo es pobreza, delincuncia y violencia.

Lo que no me gusto fue que lo hiciera sin decir cual es esa humanidad a la que queria salvar...

Publicar un comentario

Si tienes una cuenta en TypePad o TypeKey, por favor Inicia sesión.

Notes Públiques

Sobre el blog

Entre el qui escriu abocat al balcó de la realitat –l’escriptor de periòdics, ara convertit en blogaire- i aquesta mateixa realitat hi ha una distància lleu però inexorable. Aquest decalatge requereix traducció en ambdues direccions: cap a fora i cap endins. El traductor, amb el seu teclat, transforma la realitat i hi és transformat, al seu torn. I el lector està convidat a l’espectacle.

Lee este blog en castellano »

Sobre el autor

Joan Garí

Joan Garí (Borriana, 1965) és escriptor. Es va donar a conéixer amb l’assaig La conversación mural, amb el qual va obtindre el premi Fundesco (Madrid, 1994). De llavors ençà ha publicat diferents títols, com ara La balena blanca, Història d’Amèrica i Viatge pel meu país. Té un blog dedicat a la crítica de llibres: www.oficidelector.blogspot.com

El País

EDICIONES EL PAIS, S.L. - Miguel Yuste 40 – 28037 – Madrid [España] | Aviso Legal