Blogs Comunidad Valenciana Ir a Comunidad Valenciana

El PP i el fantasma dels Països Catalans

Por: | 09 de mayo de 2014

L'altre dia -dimecres, si no vaig errat- a les Corts Valencianes es van sentir adjectius molt gruixuts i unes inflexions de veu una mica atronadores. El PP havia presentat una moció contra el "pancatalanisme". Sí, heu llegit bé. Segons sembla, aquest és el principal problema que tenim a la comunitat autònoma valenciana. No, no és la desocupació, ni la destrucció d'empreses, ni la corrupció institucional, ni el desmantellament dels serveis públics. És el "pancatalanisme".

Jorge Bellver

  Un tal Jorge Bellver, que no sé qui és, va oficiar de portaveu dels populars. La premsa en destacava una frase: "Els Països Catalans no han existit, ni existeixen ni existiran". Doncs problema resolt, segons sembla. Però no. El discurs va continuar. Bellver -qui és aquest xicot?- va seguir desbajocant un seguit d'amenaces d'aquests "inexistents" Països Catalans: diu que s'anomena "català" al "valencià", o que "ens furten" l'Albufera i el Misteri d'Elx. I va afegir, amb un cert èmfasi, que els partits de l'oposició "no creuen que el poble valencià siga diferent del català".

  Home, així d'entrada, em fa la sensació que aquest tal Bellver té un bon cacau mental. En aquestes alçades, considerar el "valencià" un idioma diferent del català no s'atreveix a fer-ho ni l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, i això que allí cobren per hores. Però la qüestió és quina classe d'amenaça poden constituir uns Països Catalans que "no han existit, ni existeixen ni existiran". Això és un poc com afirmar que el gran problema del planeta terra és la custòdia de Déu... Vinga, Bellver, a veure si resulta que els tals Països tenen una existència molt més tangible del que tu creus, i es manifesta en mil detalls lingüístics, festívols, econòmics, culturals, gastronòmics... Això sí que seria un problema!

  La darrera vegada que vaig estar a l'Albufera, per cert i siga dit de passada, no hi vaig veure cap senyera independentista. Si ens l'han furtada, no se l'han poguda ficar dins de la butxaca. Però bé. Potser el discurs de Bellver era un poc irreal però el problema, en tot cas, seria que l'oposició s'hi veia una mica perduda. Mònica Oltra, això sí, es va atrevir a dir que els del PP són uns ignorants, cosa que és evident. Però aquests ignorants, des de la Transició, parlen i diuen impunement, sense que ningú els tussa. Com van guanyar la batalla (de València), no deixen de recordar-ho a la mínima ocasió. I l'oposició, que la va perdre, ha de callar la boca.

  Després vénen les polítiques pràctiques. Ara resulta que, mentre els catalans dessequen l'Albufera, el Molt Honorable President de la Generalitat (el cap de Bellver, per entendre'ns) s'encarrega que l'única línia en valencià que hi ha al centre de Castelló, la seua ciutat, siga eliminada. Aquesta, i moltes altres al llarg del país. L'argument? Que ja hi ha -a Castelló i arreu- massa línies en valencià, i que cal crear-ne en castellà. Només és que a Fabra se li oblida que, si a Castelló el 90% de les línies públiques són en valencià és perquè ho ha demanat la gent. No han sigut els catalans, Bellver. Han sigut els pares valencians, que volen per als seus fills una educació amb garanties.

  Es dóna la paradoxa, doncs, que Catalunya invadeix la Comunitat Valenciana per a violar les dones i matar els hòmens (també n'hi ha que demanaria invertir aquests factors...). I quina és la resposta de les nostres preclares institucions: suprimir l'ensenyament en valencià. Vosaltres ho enteneu?

  És clar que tot guarda una lògica perfecta, però la qüestió és fins quan caldrà escoltar aquesta mena d'arguments dins i fora de les Corts. Que són "ignorants" és obvi però, per què la gent vota ignorants per a representar-la? Ara que, és clar, també vota corruptes, lladregots, mentiders, poca-soltes... Que són els mateixos? Mare de Déu! Y yo con estos pelos...

Hay 6 Comentarios

Que lo de los "Països Catalans" es un mero "fantasma" parece efectivamente claro. El problema es que alguien debería explicárselo así a ERCy adláteres; hasta ahora al menos, no parecen haberse enterado.

sin duda a los no nacionalistas y a los nacionalistas lo que les hace falta es conocer gente....

http://elbuhonero.es/infieles-en-la-red.html

Expansionistas, quise decir.

Los nacionalismos son generalmente espansionistas, véase el ejemplo serbio, o de nuestro amigo Putin. También lo son los catalanistas, que han creado el Reino de Catalunya y los Paises Catalanes. Lo malo del señor Bellver es que parace jugar para el equipo contrario.

Visto el vídeo de la actuación de ese Ballver,echando espumarajos por la boca,me pareció una persona que iba drogada no se si de metanfetamina o ácido.parecía igual o peor que un bulldog,¡que personaje! me sorperendió las ganas de pasar el tiempo gritando que los Países Catalanes no existen ni han existido.¿por que el lo dice? Tamaña ignorancia histórica dice mucho de como ve la historia el PP.Otro energúmeno màs en el cada vez menos País Valencià.Lo que ha llegado a hacer ese partido es increíble ni Atila vaya.

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Notes Públiques

Sobre el blog

Entre el qui escriu abocat al balcó de la realitat –l’escriptor de periòdics, ara convertit en blogaire- i aquesta mateixa realitat hi ha una distància lleu però inexorable. Aquest decalatge requereix traducció en ambdues direccions: cap a fora i cap endins. El traductor, amb el seu teclat, transforma la realitat i hi és transformat, al seu torn. I el lector està convidat a l’espectacle.

Lee este blog en castellano »

Sobre el autor

Joan Garí

Joan Garí (Borriana, 1965) és escriptor. Es va donar a conéixer amb l’assaig La conversación mural, amb el qual va obtindre el premi Fundesco (Madrid, 1994). De llavors ençà ha publicat diferents títols, com ara La balena blanca, Història d’Amèrica i Viatge pel meu país. Té un blog dedicat a la crítica de llibres: www.oficidelector.blogspot.com

El País

EDICIONES EL PAIS, S.L. - Miguel Yuste 40 – 28037 – Madrid [España] | Aviso Legal