Blogs Comunidad Valenciana Ir a Comunidad Valenciana

Al-Assad, mon amour

Por: | 22 de noviembre de 2015

Fixeu-vos en el rostre que protagonitza aquesta imatge:

Baixar al-Àssad

  Sí, és Baixar al-Assad, el president de Síria -o del que en queda. Era el monstre astut, l'assassí cruel contra qui es van revoltar molts sirians en el que va suposar el principi d'una guerra civil que ha desembocat, insospitadament (i accepteu-me la metàfora), en els atemptats de París. Però París -ai, París!- ho ha canviat tot. Ara la faç sanguinària ja comença a semblar-nos molt més civilitzada, els ullals se li han encongit miraculosament, la ràbia a la comissura dels llavis ja no és perceptible. Occident té una prioritat: la lluita contra l'Estat Islàmic (EI). I per això, de sobte, l'antic enemic comença a transformar-se en un amic incomprès, un tipus que no era tan dolent com semblava, un company entranyable. La raó d'Estat ha blanquejat aquesta foto. Algú en té cap dubte?

  En realitat, Baixar al-Assad no ha deixat mai de semblar-me la viva imatge d'un venedor d'El Corte Inglés, concretament de la secció de moda femenina. Atencions delicades, suau magnetisme, immillorable presència. Un empleat diligent i eficaç, al servei, circumstancialment, de la vesània pròpia dels dictadors orientals, poc amic dels demòcrates però encantador en les distàncies curtes.

  L'antic Barba-roja insuportable ara és l'ingredient imprescindible en totes les salses que ja es couen per fer front a l'EI. El dimoni és ara el nostre petit déu. Com el seu germà al-Sissi, rector suprem d'Egipte. Tots, a Europa, estem molt més tranquils si tipus com aquests porten les regnes a l'altre costat de la mar nostra. Digueu-li hipocresia, digueu-li mal necessari, digueu-li cinisme il·lustrat. Però és així.

Hay 1 Comentarios

Teniu en morones i aznar venguen armes a tot quisqui,l,altre posan medalles a verges,un ex tc anan a misa a marbella a costa nostre,no son mes fonamentalistes aquests?

Los comentarios de esta entrada están cerrados.

Notes Públiques

Sobre el blog

Entre el qui escriu abocat al balcó de la realitat –l’escriptor de periòdics, ara convertit en blogaire- i aquesta mateixa realitat hi ha una distància lleu però inexorable. Aquest decalatge requereix traducció en ambdues direccions: cap a fora i cap endins. El traductor, amb el seu teclat, transforma la realitat i hi és transformat, al seu torn. I el lector està convidat a l’espectacle.

Lee este blog en castellano »

Sobre el autor

Joan Garí

Joan Garí (Borriana, 1965) és escriptor. Es va donar a conéixer amb l’assaig La conversación mural, amb el qual va obtindre el premi Fundesco (Madrid, 1994). De llavors ençà ha publicat diferents títols, com ara La balena blanca, Història d’Amèrica i Viatge pel meu país. Té un blog dedicat a la crítica de llibres: www.oficidelector.blogspot.com

El País

EDICIONES EL PAIS, S.L. - Miguel Yuste 40 – 28037 – Madrid [España] | Aviso Legal